Sunday, December 5, 2010

Rahsia AKu

Pintu dah kunci, lampu dah tutup, lagu jiwang dah pasang dengan volume yang sayu2 dengar xdengar, dengan ready nye aku tekad nak meng post kan satu entry pagi2 ni, biar lah org len tengah tidoq lg, di ulit bantaL busuk dan haba yang sejuk nyawa2 ikan beliau...

Okeh, anggap je lah ni posting pertama aku, yg dah post sblm ni tu, dah lupa dah, kuangkuangkuang..

Untuk yg pertama kali ni, bkn nak ber memberi maklumat la, just nak bercakap pasal diri aku ckit2, dan jugak background kehidupan aku, bkn ape, aku sbnrnye xberpeluang nak kongsi2 bende2 cm ni ngan kawan2, mane x nye, kawan kalo jumpa, bkn sama2 nak bermuhasabah atau bermunasabah, kalo xsembang pasal game, mesti pasal bola kitorang bukak, then dengan medium maya ni lah kot baru berpeluang nak membocorkan rahsia hati yg sebnr nye kan, ape yg kt tulis, taip la maksud aku, menunjukkan peribadi yg sbnr kite kan, entah, mcm salah je ayat aku,,,,never mind, kalo korang xberminat nak tahu ignore kan aje okeh, ooooorait..

Aku sorang yg jenis lelaki, mesti la lelaki, dah nama pon kamil kan, adoyai.. abaikan, ramai orang cakap, orang cakap lah kan, aku jenis yg pasif dan pendiam, aku fikir jugak, betol ke? dan disbbkan tu jugak lah aku rasa ade di kalangan beliau2 yg berpendapat sebegitu rupa mengiktirafkan bahawa aku “sombong”, perHH, sombong pLak, dah la oendiam, sombong plak, aku mesra alam kot.... tp xapa, aku kaut semua bende yg depa khabo2 tu, sumbat dalam jantung, dan cuba buat ekperimen skit2, dan setelah berpulas2 memerah otak, ade betol nya jugak, aku perasan jugak dalam dari aku ni ade deria2 negatif, cam susah ckit nak tegor2 orang la, melain kan manusia2 yg aku kenal dan aku anggap rapat,...satu hal!!

Sbnarnye, selama aku menjalani kehidupan aku ni, aku banyak menipu la, bkn ckp menipu, bedosa tu, tuhan marah, masa kecik2 dulu mak aku cakap, kalo cakap menipu, nnti kene potong lidah? Entah la mcm yer pon ade kan... menipu maksud aku, (bedebar nak bagitahu, pengakuan berani mati ni) aku rasa aku banyak berlakon depan orang, bg yg pernah berinteraksi dua hala atau beberapa hala dengan aku, ni bkn diri aku yg sebenar la, aku just cover2 macho je, ye lah, dah sedar diri skadar di pinggiran je kan, kene la buat cover2 yg xseberapa tu,, dan semua ni kalo korang nak tahu dan xnak tahu, smmngnye betoL2 menggangu pikiran aku yg sempit ni, harapkan dengan pengakuan berani mati aku ni, bLeh bg ketenangan dalam pikiran aku, serius gua cakap lu, serabai gua fikirkan nye.....sbb ape ah, mungkin sbb aku xdak keyakinan kot, kalo ade penyukat keyakinan mcm penyukat suhu tu, mesti ckit pon xnampak merahnye, tuh...aku banyak jugak la baca krateria2 orang yg xberkeyakinan ni, kalo ade kuiz keyakinan yg boleh kire ngan formula matematik tu, mesti jawapannya negatif, tahu xkuiz ape yg di maksudkan? Ala korang ni, xbanyak membaca la, ade kan biase nye dalam majalah remaja tu, jawab2 soalan, then setiap bg setiap jawapan yg kene dengan perwatakan korang, ade bg markah, ble korang dah jawab semua soalan, kire la markah bagi jawapan yg korang jawab, ha yg tu.... dua haL!!!

Loh asyik yg negatif je, kesian aku, ade ke kutuk diri sendiri, jgn lupa ade jugak yg puji ko taw, huuuu, aku sbnrnye xnak la bercerita tentang perihaL puji memuji ni, nnti sembang sampai terbang ke langit pLak, yg baik tu biar lah jadi penguat dan pembakar diri aku, bkn bakar diri, gile ko, korang faham2 lah kan, nnt la ckit2 aku cite,.. okeh ni hal yg melibatkan sifat dalam diri...

Erm, aku mcm kaum adam yang lain jugak, amat meminati sukan bola sepak dan yang sewaktu dengan nya(futsal), melebihi sukan2 lain yg wujud atau xwujud dimalaysia ni, normal lah kan, lelaki minat men bola, jarang sangat la yg jenis nye lelaki, tp xminat bola, sembang sal minat aku yg satu ni, teringat time jaman2 old skooL duLu, kwn korang ni kaLo nak tahu, jaguh kampung kot, xdak aku geng2 aku xnak men tuh, time tu jaman tingkatan satu or dua cm tu la, dah la men kaki ayam, main bola sepak, tapi x ber “bOOt”, bkn amik kaki ayam dan buat mainan, ble lepas asar je, ape lg, padang la jwbnye, dengan bangga nye bawak bola yg hargenye 15 hinggit, baju baling jauh2, selipa buat tiang goL, perhh dunia ni aku yg punye, seronoknya men bola sampai xingat dunia, ,.. dan bkn stakat main yg minat, aku jugak suka borak2 bola, perhh ktrang kalo sembang pasaL bola, dinding batu pon kotang leh tembus taw, tuh dia hebat nye, awas! elakkan sembang bola buat masa ini, xpasal2 nnti ketas jawapan exam penuh ngan gambar2, xgambar ronaldo, gambar messi kuar......

Okey lah, utk yg kali pertama,rasa nya cukup la stakat ni duLu, nak sembang, berpage2 pon xsatLLe kan, nawaitu tu kene betoL, ade masa dan ketika nnti, aku sambung...


p/s : ape yg aku post ni!!!! (~,~)

5 comments:

  1. salam kawan...
    thniah sb dh post entry yg 1st ye..hehehe...
    biaselh 2...persepsi pertama org yg xknal kte, msti akn kta yg kte ni smbong..hye org yg dh knal ngn dri kte, bru thu yg kte ni cmne kn?btw, jz ignore pe yg org kta kt kte sb 1 ari nti dorg akn thu gk yg sbnarnye,,,

    hmm..biaselh 2 laki mnat bola..smpai yg fanatik pun ada..huhuhu...pape pun, slmt maju jaya dlm pe jua yg kamil wt..gd luck(^_^)

    ReplyDelete
  2. hahaha, post entry pon dapat tahniah, waaah ni betol sumbangan jolokan semangat ni,..

    ReplyDelete
  3. mak sal punye anak >>December 11, 2010 at 10:10 AM

    owhh..pat0tlaa..

    ReplyDelete
  4. hahahaha, jgn la teperanjat sangat...

    puas pujuk hati nak bocorkan rahsia tu taw

    ReplyDelete
  5. mak sal punye anak >>December 12, 2010 at 6:22 PM

    hehee.. well d0ne pasal bejaye puj0k atinye..
    tp pes2 nmpk gaye ko mcm pemalu cikit senanye..alahaii~

    ReplyDelete